Les meues universitats a Girona

Joan-Daniel Bezsonoff - Les meues universitats

Redacció L'Avenç

dimarts, 20 de novembre del 2012

Joan-Daniel Bezsonoff i Josep M. Muñoz presenten Les meues universitats a Girona. Dilluns 26 a les 20h a la Llibreria 22 (Hortes, 22). El llibre ha sortit publicat aquest mes de setembre i és la ontinuació de l’aclamada Una educació francesa. En ell evoca la seva etapa de formació, a Niça, entre els divuit i els vint anys. Un període en el qual, a més de les classes de llatí, de literatura i de llengua castellana, descobria l’amor per la Sandra, l’amistat amb en Tagliafico, els llibres d’Henry de Montherlant i seguia cantant les cançons de Luis Mariano.

Del llibre s'ha dit...

Sam Abrams, El Mundo
"El llibre de Bezsonoff és una autèntica explosió de vida i cal llegir el text amb cura per la seva subtilesa i concentració. L'obra és un gran fris, un gran document humà"

Julià Guillamón, La Vanguardia
"Un cas únic en la literatura catalana... Una ironia saludable refresca moltes d’aquestes pàgines i els transmet un aire divertit i desimbolt."

Marina Espasa, Ara
"Intentar viure l'època d'avui amb els vestits d'ahir, però sense dramatismes i amb humor. L'amistat i l'amor per la cultura com a valors perdurables : què més cal per ser feliç?"

Lluís Muntada, L'Avenç
"Les meues universitats, com tota l’obra memorística i de ficció de Bezsonoff, traspua pulsió, credibilitat, suggestió, respecte per la memòria i l’apropiació assaonada que tots els esperits haurien de fer dels materials de la cultura... La literatura de Bezsonoff és tan familiar com imprescindible. L’obra de Bezsonoff marca la literatura catalana contemporània al mateix temps que s’arrenglera amb aquelles obres europees de referència "

Vicent Alonso, El País
"És de gaudir de les contalles divertides d’aquest nou llibre de records de l’escriptor de Perpinyà, el lector faria bé de gratar-ne la superfície per si de cas, més o menys amagats, hi ha fruits tan saborosos o més"

Joan Garí, Senyals de fum
"Quan haureu acabat de llegir Les meues universitats us adonareu perfectament que Bezsonoff és un dels escriptors imprescindibles d'ara mateix. I si no el llegiu estareu perdent miserablement el vostre temps"

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.