Jaume Ayats al Museu de la Música

Jaume Ayats

Redacció L'Avenç

dilluns, 17 de setembre del 2012

Jaume Ayats (Els Segadors. De cançó eròtica a himne nacional, L'Avenç, 2011) serà nomenat en els propers dies director del Museu de la Música de Barcelona i del Centre Robert Gerhard per a la promoció i difusió del patrimoni musical català.

Jaume Ayats Abeyà (Vic, 1960) és músic i professor d’etnomusicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha investigat la música oral catalana amb el Grup de Recerca Folklòrica d’Osona, i n’ha editat CDs. En els darrers anys ha publicat, a més dels seu llibre sobre Els Segadors, Cantar a la fàbrica, cantar al coro. Els cors obrers a la conca mitjana del Ter (Eumo, 2008) i Explica’m una cançó (Dalmau editors 2009).
Ha comissariat l’exposició Veus de la Mediterrània i és autor amb Joaquim Rabaseda del documental Veus i sons de la Mediterrània. Dirigeix projectes de recerca dins del grup d’investigació “Les músiques en les societats contemporànies” (MUSC) de la UAB i col·labora en cursos de l’ESMUC. Canta amb La Nova Euterpe.

Aquest any ha estat guardonat amb el ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Cultura Popular 2012 que atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.