III JORNADA PARLEM D’EUSKADI. En memòria d’Ernest Lluch. 12è aniversari

Portada L'Avenç 263

Redacció L'Avenç

Jornada dedicada a "Les altres víctimes i el seu paper en el nou escenari", organitzada per la Fundació Ernest Lluch i el Centre d'Estudis Històrics Internacionals. 21 de novembre de 2012, de 9'30 a 20h a l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia, Geografia i Història de la Universitat de Barcelona.

Les associacions de víctimes del terrorisme han monopolitzat la idea de víctima i el seu missatge, que es caracteritza pel manteniment de la més absoluta bel·ligerància amb la gestió de la pau i dels presos, i actuen com a veritables grups de pressió del Govern. Hi ha però unes altres víctimes, no adscrites, sense presencia corporativa als mitjans, que defensen passos cap a la distensió i la pau. També hi ha unes víctimes imperceptibles a l’opinió pública, les causades pels aparells de l’Estat. Totes aquestes són l’objecte de la jornada acadèmica, en la línia del que sempre havia defensat Ernest Lluch.

Ponents: Antoni Segura, Antoni Batista, Juan Mª Uriarte, Armand Puig, Robert Manrique, Karmen Galdeano, Gorka Landaburu, Verónica Portell, Pernando Barrena i Rosa Lluch.

Més informació: cehi@ub.edu

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.