Club de Lectura amb Marina Subirats

Portada Subirats

Redacció L'Avenç

El Taller de Política organitza avui una sessió del Club de Lectura sobre el llibre de Marina Subirats “Barcelona: de la necessitat a la llibertat. Les classes socials al tombant del segle XXI“ amb el propòsit de propiciar la reflexió i el debat sobre les condicions socials de la democràcia. (La Central del carrer Mallorca, a les 19,30h).

El llibre “Barcelona: de la necessitat a la llibertat. Les classes socials al tombant del segle XXI”, és un treball sociològic, basat en les dades per l’Enquesta de la Regió Metropolitana de Barcelona recollides durant el període 1986-2006, i retrata un progrés social, impulsat per les polítiques de redistribució i d’igualtat aplicades pels diferents governs, l’accés massiu de les dones al mercat laboral, l’augment d’esperança de vida. Un temps de benestar, del que no hem estat prou conscients i que ara começa a perillar.

Al final del llibre, l’autora, fa una reflexió sobre el paper de les classes i els grups socials com a agents polítics, on exposa que estem entrant en un nou període de lluita de classes. Hi entrem per la dura ofensiva de la immensa minoria que representa la classe dominant. Un fenomen transnacional, sense rostre, molt distant de les persones a les quals afecten amb les seves decisions. Molt lluny de nosaltres. Una lluita de classes que serà molt diferent de les viscudes anteriorment, però el resultat de la qual depèn tant sols de nosaltres, en la voluntat de redreçar per aquest trànsit que estem vivint de la llibertat a la necessitat.

Com és habitual, tots els membres del club rebreu un petit dossier sobre el llibre i el tema a debat.

http://tallerdepolitica.org/2012/03/barcelona-de-la-necessitat-a-la-llibertat/

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.