Barcelona: de la necessitat a la llibertat. Les classes socials al tombant del segle XXI

Portada Subirats

Redacció L'Avenç

Presentació a la Llibreria 22 de Girona (c/ Hortes 22) el dilluns 21 de maig a les 20h. Amb les intervencions d'Eugènia Cros, Núria Terés i Marina Subirats.

L’Enquesta Metropolitana, encarregada i tutelada per les institucions públiques, va tenir cinc edicions, que es van dur a terme els anys 1985-86, 1990, 1995, 2000 i 2006. A través seu, s’han obtingut una sèrie de dades que cobreixen vint anys que han estat cabdals en el desenvolupament territorial i social de la Barcelona metropolitana, i que permeten reconstruir els processos de la conversió d’una societat encara molt marcada per l’etapa de la dictadura en una societat del tombant del segle XXI, que ha deixat enrere aquells temps i que s’enfronta amb altres reptes, altres crisis, altres identitats. L’etapa 1985-2006 ens marca un període amb un relat propi: el dels anys de gran creixement de la societat metropolitana, de millora de les situacions col·lectives, de disminució de les desigualtats.

http://www.lavenc.com/index.php/cat/llibres_l_avenc/els_llibres_de_l_avenc/barcelona_de_la_necessitat_a_la_llibertat_les_classes_socials_al_tombant_del_segle_xxi

http://www.llibreria22.net/

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.