Joan-Daniel Bezsonoff guardonat amb la Lletra d'Or

Portada Bezsonoff 2a

Redacció L'Avenç

Una educació francesa , el millor llibre en català publicat el 2009 Una educació francesa, de Joan Daniel Bezsonoffha estat guardonat amb la Lletra d’Or 2010, un premi que es concedeix cada any, des de 1956, al millor llibre publicat en llengua catalana durant l’any anterior, segons el criteri del jurat, independent de qualsevol grup editorial o institució. L'autor va escriure el llibre, publicat per L'Avenç, a partir d'uns textos que havia anat publicant a la revista amb els seus records personals, sobre la seva infància i la seva formació a l’escola de la República francesa.

El jurat ha estat integrat pels escriptors David Castillo, Lluís Muntada, David Plana i Enric Gomà, els periodistes Elisenda Roca i Vicent Sanchis, la lingüista Marta Estella, el crític literari Manel Ollé i l’actriu Mercè Pons.

 “El jurat del Premi Lletra d’Or 2010 destaca la triple qualitat d’aquesta obra: l’altitud literària, la vibrant força vital que traspassa i la singladura històrica que hi cristal·litza. Amb un excepcional ritme de la prosa i un estil net i ric, Una educació francesa fon en un mateix magma els avatars de l’autor i la història col·lectiva.

Expressió de l’estat de literatura permanent en què viu l’autor, Una educació francesa és una obra perdurable, una summa de malenconia, vitalitat, estima a una pàtria, esperit de resistència, llibertat de pensament i goig estilístic.”

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.