Allez! Allez! Escrits del pas de frontera, 1939

Portada Allez

Redacció L'Avenç

Dijous 2 de desembre a les 19h a la Fundació Carles Pi i Sunyer (Casa Golferichs. Gran Via de les Corts Catalanes, 491. Barcelona). Hi intervindran: Àngel Garcia Fontanet (president de la Fundació Carles Pi i Sunyer); Francesc Vilanova (historiador i director de l'Arxiu Carles Pi i Sunyer); Josep M. Muñoz (editor de L’Avenç); i Maria Campillo (autora).

El pas de la frontera cap a França constitueix el primer acte de l’exili del 1939. Els testimonis que han deixat els seus protagonistes tenen un indubtable valor històric i literari per al nostre país; i constitueixen un gran relat d’autoria múltiple sobre una de les experiències més decisives que poden afectar la condició humana.

L'autora ha seleccionat des dels textos més clàssics (com els de Rovira i Virgili, Artur Bladé Desumvila, “Tísner”, Lluís Ferran de Pol o Teresa Pàmies), fins als d’aparició més recent (els de Carles Fontserè, Sebastià Gasch, Montserrat Julió o Agustí Centelles). I d’altres menys difosos (els d’Edmon Vallès i Otília Castellví, entre molts més), o desconeguts fins ara (Pere Calders o Francesc Trabal).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.