LLEGIR EN CATALÀ

Llegir en català

Associació d'Editorials Independents

 
 • Daàcula

  Número en curs

  El número de novembre de L’AVENÇ fa un recorregut divers per la literatura, el cinema i la música. Pere Parramon escriu sobre la imatge del vampir en la literatura i el cinema, en ocasió del centenari del film "Nosferatu", de Murnau, i del 125è aniversari de la novel·la en què s’inspira, "Dràcula", de Bram Stoker. Giovanni Albertocchi fa una àmplia ressenya d’una biografia recent de l’escriptor...

  Anar al sumari
 • Ramón Villares

  L'entrevista

  Ramón Villares Paz (Cazás-Xermade, Lugo, 1951) és catedràtic emèrit d’Història Contemporània de la Universidade de Santiago de Compostela, a la qual ha estat sempre vinculat i d’on va ser rector. Va ser impulsor i president de l’Asociación de Historia Contemporánea (1996-2002) i va presidir el Consello da Cultura Galega (2006-2019). La seva recerca, orientada primer a la història agrària, ha an...

  Més
 • Set homes i un lloro

  Llibres

  El conte de l’alfabet

  L’alfabet matern de l’autora, el ciríl·lic, que té 33 lletres, serveix a la poeta Xènia...

  Més

  Set homes i un lloro

  Toni Coromina (Vic, 1955-2020) va ser un periodista i activista cultural, membre d’una...

  Més
 • L'Accent

  Blog

  Ara fa tres mesos, el 28 de maig, rebia un correu d’en Vicenç Pagès Jordà relatiu a la seva propera col·laboració, la del número de juliol-agost, per a L’Avenç: “Si no hi tens inconvenient, aquest mes parlaré dels diaris de Virginia Woolf. També necessitaré una pròrroga. Quan llegeixis el meu diari d'aquest maig ho entendràs.” Feia un parell de setmanes que li havia hagut de donar el condol pe...

  Més


Actualitat

Ruth_von_wild3

Fins al 7 de novembre es pot visitar a la seu del Memorial Democràtic l'exposició comissariada per la historiadora Maria Ojuel "L'àlbum de la Ruth", basada en l'àlbum fotogràfic de l'activista suïssa Ruth von Wild (1912-1983), que va prestar ajut humanitari als infants refugiats durant la guerra d'Espanya i més tard al sud de França.

L'Accent

Des que vam publicar el primer títol de la col·lecció L'Accent, el març de 2020, ens han preguntat sobre la tria de colors de les cobertes: aprofitant uns dies de relax, us compartim el secret, cada color té relació amb el contingut del llibre. La Natàlia Báscones, la nostra dissenyadora, ens ha donat el número de Pantone i el perquè. Voleu saber-ho? >>